Muzika
0

Bosanska diva Maya Sar oduševila zagrebačku publiku

Klix.ba
Bh. kantautorica Maya Sar sinoć je održala prvi zagrebački koncert u VIP klubu. U opuštenoj i intimnoj atmosferi Maya je očarala hrvatsku publiku.

Predstavljajući album "Krive riječi", koji je početkom ljeta izdala za Aquarius Records, Maya je tek natuknula koji su njeni vokalni afiniteti.

Vodeći publiku kroz prekrasnu muzičku priču o albumu koji je nastajao četiri godine u 10 muzičkih studija i spojio muzičare diljem regije, Maya i bend, oformljen posebno za ovu priliku, istakli su koliko prijateljstvo, kvalitet i dobra muzika idu ruku pod ruku. Bend sastavljen od najeminentnijih hrvatskih muzičara predvodio je Ante Gelo, a već brojka od 10 muzičara na sceni jasno daje do znanja koliko se studiozno pristupilo ovako važnom predstavljanju, ne samo Maye kao kantautorice, već i albuma "Krive riječi".

Koncert je otpočela i završila pjesmom "Korake ti znam", kojom je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, a potom su krenule pjesme s albuma: "Krive riječi" - "Milovanja", "More nemira" i druge.

Na pozornici joj se pridružio Marijan Brkić Brk, s kojim je otpjevala aktuelni singl "O meni nikom ne pričaj", a malo kasnije Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac s kojima je otpjevala numeru "Moj je život moja pjesma", koju je Maya napisala kako bi pomogla podizanju svijesti žena o prevenciji raka.

Kroz koncert je žanrovsku različitost pjesama dodatno naglasila izvodeći i nekoliko evergrina, poput pjesme Indexa "Kad ne bude mene" ili Runjićeve "Potraži me u predgrađu". A omaž svojim korijenima opjevala je u sevdalinci "Kraj potoka bistre vode".

Sve u svemu, sat i po muzičke poslastice pratili su muzičari poput Ivane Kindl, Zorana Predina, Matije Dedića (koji je i sudjelovao u nastanku ovog albuma), Nikše Bratoša, Alana Bjelinskog, Lee Dekleve, Mire Ungara, ali i pripadnici medija poput Roberta Zubera, Ane Radišić, Dalibora Petka..., jer upravo su oni prvi prepoznali pravi kvalitet. Svima drugima preostaje da muzičke potencijale Maye Sar prepoznaju na koncertima koji će uslijediti.