|

VIDEO
/
Bosanac među 100 najboljih DJ-eva na svijetu

Bosanac među 100 najboljih DJ-eva na svijetu
0
S
Piše: Adisa Pobrić
19.2.2011. u 12:32
71
komentara
0

dijeljenja
Bosanac među 100 najboljih DJ-eva na svijetu Arnej Šećerkadić
Arnej Šećerkadić je producent trancea, progressive trancea i progressive housea i jedna od zvijezda u usponu na nebu elektronske muzike. Njegove numere i remikse često izvode najveći DJ-evi svijeta.
Rođen je 1980. godine u Vogošći kod Sarajeva, ali je odrastao u Torontu. Radi pod pseudonimom Arnej & 8 Wonders.

DJ/producent Armin van Buuren ga je 2008. proglasio novim producentom godine, a njegove numere "Strangers We've Become" i "The Return" našle su se na Van Buurenovoj kompilaciji "A State of Trance 2008".

Prošle godine Arnej je na listi 100 najboljih svjetskih DJ-eva zauzeo 87. mjesto. Najpoznatije stvari su mu "Rendezvous", "The Ones That Get Away", "The Return" i "They Always Come Back".

Za DJ Mag je izjavio da mu je najbolji nastup u prošlog godini bio onaj u Damasku, u Siriji, gdje je bio prvi trance DJ koji je tu imao priliku predstaviti svoju muziku.Jedan od najvećih partyja na kojem je nastupao bio je Trance Energy u Utrechtu, u Holandiji.

"Kad sam izašao na stejdž i vidio ljude koji čekaju da me čuju, to je učvrstilo osjećaj zadovoljstva i poštovanja koji me preplavio", izjavio je Arnej.Šećerkadić je radio i muziku za igru "Heroes of Newerth" kompanije S2 Games.

Njegove uratke možete čuti na oficijelnom YouTube kanalu.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...