|

Borovac se upisala u knjigu žalosti povodom smrti Toše Proeskog

Borovac se upisala u knjigu žalosti povodom smrti Toše Proeskog
0
F
FENA
19.10.2007. u 12:33
0
komentara
0

dijeljenja
Borovac se upisala u knjigu žalosti povodom smrti Toše Proeskog
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Marin Ivanišević, koji borave u Skoplju na 11. konferenciji Unije glavnih gradova centralne i jugoistočne Evrope, posjetili su jutros Trg Makedonija.
Tu su se upisali u knjigu žalosti i tako još jednom odali počast tragično preminulom Toši Proeskom, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

"Ima jedan čovjek koji je ostavio upečatljiv trag u mislima i srcima Sarajlija. Taj čovjek je imao anđeoski glas, isto tako izgledao i nadasve, u tom mladom tijelu bilo je skriveno jedno veliko ljudsko, humanističko srce. Nije mu bilo teško zaputiti se u Sarajevo, odreći se honorara u korist sarajevske djece ili za obnovu u ratu uništene koncertne dvorane. S nama je dočekao Novu 2005. godinu. Nema ništa ljepše od čovjeka koji iskoristi sve ono čime ga je Bog obdario. Taj mladi čovjek bio je jedan od rijetkih koji je to uspio. Sarajevo, kao i cijela Bosna i Hercegovina žali za našim prijateljem. Vjerujem da nas on i u ovom trenutku vidi i čuje. Zato mu želim reći uime Sarajeva - HVALA TOŠE. Molim Boga da mu podari nebeski raj, a njegovoj porodici i prijateljima snagu u ovim teškim trenucima,” napisala je gradonačelnica Borovac u knjizi žalosti na Trgu Makedonija u Skoplju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.