'Pomozimo Mahiru Aliću'
0

Born From Pain na koncertima u Sarajevu i Tuzli

Sarajevo-x.com
U Sarajevo i Tuzlu slijedećeg vikenda iz Holandije stiže odlični bend Born From Pain, koji će uz domaću podršku održati dva humanitarna koncerta za pomoć teškom bolesnom Mahiru Aliću iz Lukavca.

Born From Pain je holandski hardcore bend oformljen prije 12 godina, a iza sebe ima pet studijskih albuma. Jedan su od prvih bendova koji su počeli svirati crossover/metalcore na području Evrope. Na muzički izričaj ovog benda uticali su različiti žanrovi metala i punka, od njemačkog thrasha do prepoznatljivog njujorškog hardcorea.

Pozornicu su dijelili s velikim imenima metal i hardcore punk scene, bendovima kao što su Agnostic Front, Madball, Soulfly, Napalm Death, Hatebreed i mnogim drugima.

Ovo je prvi put da Born From Pain svira u Bosni i Hercegovini i to na dva humanitarna koncerta za pomoć teško oboljelom dječaku Mahiru Aliću iz Lukavca koji boluje od tumora na mozgu i hitno mora na operaciju u inostranstvo.

Domaća podrška ovom sjajnom bendu su također izvrsni bh. bendovi, energični Hobson's Choice iz Tuzle, te sarajevski Menace To Society, istinski predstavnici hardcore metala u našem glavnom gradu.

Sarajevski koncert održaće se 7. marta u prostoru Kina Bosna, dok će se u Tuzli koncert održati dan poslije, 8.marta, u klubu Palma.

Karta za sarajevski koncert iznosi 15 KM, dok će karte u Tuzli koštati 7 KM. Ne treba zaboraviti da je koncert humanitarnog karaktera i da će prihod zarađen od karata biti uplaćen na račun malog Mahira kojem je za operaciju potrebno oko 15.000 KM koje porodica Alić nije u stanju sama obezbijediti.

Pogledajte spot benda Born From Pain za pjesmu 'Rise Or Die':

Vezani članci