Nakon 14 godina
15

Boris Režak priprema koncert u Banjoj Luci: Ključ uspjeha su ljubav prema muzici i poštivanje publike

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bh. pjevač koji živi i radi u Beogradu Boris Režak nakon 14 godina održat će koncert u svom rodnom gradu Banjoj Luci. Publika će uživati u njegovim baladama, a u pripremi je i nova pjesma s legendom narodne muzike Halidom Bešlićem.

Kako je rekao za Klix.ba, imao je dosta nastupa u rodnom gradu, ali su to bili klupski nastupi ili žurke koje nisu bile otvorene za javnost. Koncert je zakazan za 31. mart u Banskom dvoru.

"Publika može očekivati sjajnu svirku, posebnu scenografiju i dvoje kolega koji će mi se pridružiti na sceni", rekao je Režak.

U svijetu muzike je od 2000. godine, a publiku širom regije osvojio je nakon nastupa na Hrvatskom radijskom festivalu 2004. godine kada je otpjevao pjesmu "Anđeo" koja je postala apsolutni bezvremenski hit. Potom su uslijedili "Pokora", "Isti se pronalaze" itd. Emocija koju publika osjeća u njegovim pjesmama učinila je da opstane sve ove godine.

"Za opstanak i uspjeh ključni su rad, kontinuitet, ljubav prema muzici i poštovanje prema publici", kazao je.

Za razliku od balada na koje je publika navikla, ove godine se na Beoviziji predstavio u veselijem izdanju. Zaplesao je uz pjesmu "Vila" i iznenadio publiku i gledatelje. Ipak, pobjedu je odnijela grupa Balkanika pjesmom "Nova djeca".

"Žiri i glasovi publike su odlučivali koga žele da ih predstavlja i tu se sva priča završava. Žao mi je što BiH nema jedan takav festival", rekao je Režak.

Ono što će posebno zanimati javnost jeste da priprema duet s Halidom Bešlićem. Pjesma će se zvati "Od ponoći do ponoći".

"Pjesmu sam napisao prije nekoliko mjeseci i došao do ideje da bi je bilo sjajno otpjevati s Halidom. Njemu se svidjelo, a mojoj sreći nije bilo kraja. Čovjek kojeg svi vole pružio mi je ruku. To treba cijeniti i poštovati. Halid je zaista istinska legenda", kazao je.

Ističe da će pjesma biti šmekerska te, kako se nada, veliki hit. Trenutno rade na aranžmanu, nakon čega ulaze u studio i snimaju glas. Priča će biti zaokružena spotom. Nada se da će je s publikom podijeliti u maju ove godine.

"U budućnosti će biti još novih pjesama i to u skorijoj budućnosti", rekao je Režak.

Koncert u Banskom dvoru posljednji dan marta počet će u 20 sati. Pratit će ga bend koji svira sa Zdravkom Čolićem i Đorđem Balaševićem, tako da je dobar provod zagarantovan.

Koncert se održava pod nazivom "Nakon toliko godina", a publika će, uz njegove balade, čuti i hitove pjevača koje vole. Ovim koncertom završava mini turneju po BiH, a do sada je imao koncerte u Sarajevu, Mostaru i Bijeljini.