11. decembra
0

Boris Novković prvi put u Coloseum Clubu

Sarajevo-x.com
Boris Novković
Boris Novković
Boris Novković prvi put gostovat će u Coloseum Clubu 11. decembra 2010. godine. Koncert počinje u 22. sata, a ulaz za ovaj događaj je 5KM, a konzumacija hrane i / ili pića 30 KM.

Novković je na hrvatskoj muzičkoj pop sceni prisutan već preko dvadeset godina. Brojne muzičke nagrade, bogata diskografija i bezbroj javnih nastupa potvrđuju neupitan kvalitet njegovog stvaralaštva!

Hrvatski kantautor i pjevač pop muzike rođen je u Sarajevu 1967. godine, a svoju prvu gitaru, na kojoj još uvijek svira dobio je sa 13 godina. Rođen je u muzičkoj porodici - otac Đorđe bio je jedan od najvećih autora hrvatske zabavne muzike.

Muzičku karijeru Boris Novković započeo je 1986. godine albumom “Kuda idu izgubljene djevojke (Tamara)”, a istoimeni singl, koji je Boris sam napisao, donio mu je nezapamćen uspjeh na prostorima bivše države.

Dobitnik je najvećeg hrvatskog diskografskog priznanja - "Zlatne ptice" (1999.), te je nositelj statusa hrvatskog muzičkog umjetnika, a 2002. godine na solističkom koncertu u dvorani "Vatroslav Lisinski" Croatia Records dodijelila mu je priznanje "Kristalna gitara" kao najtiražnijem kantautoru sa preko 500.000 prodanih nosača zvuka u razdoblju 1986 - 2002. godine.

Do sada je objavio 17 albuma, a posljednji je izašao ove godine pod nazivom “The Platinum Collection”.