Novi singl i spot
8

Boris Novković objavio "Dinamit" kojim najavljuje novi album

E. Sk.
Hrvatski pjevač Boris Novković objavio je novi singl i spot pod nazivom "Dinamit" kojim najavljuje novi studijski album.

Aranžman je djelo Hrvoja Prskala, a spot je snimljen u društvu atraktivne plesačice Valentine Walme, za čiju je režiju i montažu zaslužan Raul Brzić.

"Pjesma je sama po sebi zapravo autobiografska. Kad bi me neko pitao da u nekoliko riječi opišem sebe, svoj karakter i pogled na život, pustio bih ovu pjesmu. 'Dinamit' govori o mom načinu života, mojim pogledima na svijet koji su pomalo romantični i neopterećeni ozbiljnim stvarima. Živim na svoj način i to sam opisao u pjesmi gdje se provlače ljubav i strast kao sastavni dio mog života", pojasnio je Novković.

Dodao je da ga ova pjesma opisuje i u muzičkom smislu.

"Nakon dugo vremena, uz zahvalu svim mojim prijašnjim producentima koji su doveli do toga da trajem 35 godina, mogu reći da sam u Hrvoju Prskalu pronašao izuzetno kvalitetnog saradnika. On je oslobodio jednog duha iz boce u meni te sam se opustio i vratio svojim prvim muzičkim energijama rock and rolla. Novi album ne nosi nikakvu dozu kalkulacije i ova pjesma najbolje ga opisuje", objasnio je Novković.