|

Bono strahuje da više neće moći svirati gitaru

Bono strahuje da više neće moći svirati gitaru
6
F
FENA
2.1.2015. u 13:13
27
komentara
6

dijeljenja
Bono strahuje da više neće moći svirati gitaru Bono (Foto: EPA)
Vođa irske rock grupe U2 Bono otkrio je u pismu obožavateljima da strahuje da nakon strašne biciklističke nesreće više neće moći svirati gitaru.
Bono je u padu s bicikla u njujorškom Central Parku u novembru na šest mjesta slomio nadlakticu, na tri ključnu kost, lopaticu, mali prst na ruci i kosti očne šupljine. Operacija je trajala pet sati, ugrađeno mu je 18 vijaka i tri metalne pločice od titanija.

U pismu objavljenom na internetskoj stranici grupe, Bono je priznao da oporavak ide teže nego što je očekivao. "Dok pišem ovo, nije jasno hoću li ikada više moći svirati gitaru. Dečki iz benda su me podsjetili da ni oni ni zapadna civilizacija ne ovise o tome".

Bono navodi kako bi mu nedostajao užitak prebiranja po gitari i dodaje da koliko zna "ni Edge niti Jimmy Page, ili bilo koji drugi gitarist, nemaju lakat od titanija".

Zbog teških povreda, Bono je otkazao sve javne nastupe u prvom dijelu godine. Naglašava kako će se morati "silno skoncentrisati" kako bi zakazani početak svjetske turneje U2, u maju u Torontu, dočekao fizički spreman.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...