Muzika
0

Bono najavio novu kampanju za borbu protiv AIDS-a u Africi

FENA
Irska rock zvijezda i poznati humanitarac Bono je prilikom gostovanja u showu američke TV zvijezde Oprah Winfrey najavio pokretanje nove kampanje za borbu protiv AIDS-a u Africi.

Izjavivši kako je uvjeren da "ova generacija može biti generacija koja kaže 'ne' ekstremnom siromaštvu u Africi", pjevač grupe U2 pozvao je Amerikance da kupuju odjeću, mobilne telefone, cipele i iPod-e s markom "Red" te je dodao da će sva sredstva biti za financiranje AIDS programa.

Red kampanja - ideja Bona i Bobbyja Shrivera, nećaka Johna F. Kennedyja - već je prikupila oko 20 miliona dolara u Velikoj Britaniji otkako je pokrenuta početkom ove godine.

U SAD-u, firma GAP nudi majice i traperice, Motorola mobilne telefone, Converse ima limitiranu kolekciju tenisica, Apple crveni iPod, a Giorgio Armani kolekciju cipela i modnih detalja, koji će svi nositi marku Red te od kojih će 50 posto profita ići u kampanju.

[SLIKA]1[/SLIKA]

"Ne mogu svi imati vremena ta budu aktivisti", kazao je Bono, noseći majicu s natpisom "Empowe(red), "Inspi(red)", i "Uncesno(red)".

Ali kada kupite proizvod s markom Red, ta kampanja daje novac za kupnju lijekova koji će nekoga u Africi održati na životu", dodao je pjevač U2.