{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Bombaj štampa' u Coloseumu i na radiju

S
1.12.2008. u 14:39
0
16
'Bombaj štampa' u Coloseumu i na radiju
0
'Bombaj štampa' u Coloseumu i na radiju
Kultna sarajevska pop-rock grupa "Bombaj štampa" održat će koncert u klubu Coloseum 6. decembra 2008. u 22 sata. Radio Federacije BiH i Radio 202 ekskluzivno na svojim talasima uživo prenose koncert ovog legendarnog benda.
Pored sjajne svirke, slušaoci će biti u prilici čuti i intervju sa slavnim glumcem, režiserom i frontmenom ovog benda, Brankom Đurićem Đurom, gitaristom i producentom Nedimom Babovićem te ostalim članovima benda.

"Bombaj štampa" je kultna sarajevska pop-rock grupa koja je osamdesetih godina prošlog stoljeća učestvovala u stvaranju pokreta poznatog kao "Novi primitivizam". Grupu su 1982. godine osnovali Nedim Babović i Branko Đurić Đuro. Ubrzo nakon osnivanja, grupa je počela po sarajevskim klubovima držati zajedničke i samostalne koncerte. Djelovanje grupe su ograničavale Đurine glumačke obaveze, pa je njihova prva ploča izdata tek 1987. godine, pod nazivom "Bombaj štampa“.

Autori većine pjesama su Nedo, Đuro i Neno Jeleč. Hitovi sa ovog albuma su: "Mrak i ja", "Često poželim da sve zaboravim" i drugi. Promocija albuma je kasnila više od godinu, jer je Đuro u to vrijeme bio angažovan na snimanju filma "Dom za vješanje". Bombaj štampa nastavlja sa koncertima po bivšoj SFRJ i učestvuje na turneji "Top liste nadrealista" Drugi album "Ja mnogo bolje letim sam" objavljuju 1990. godine. Kao gost u dvije pjesme pojavljuje se Davor Gobac sa svojom grupom "Psihomodo pop".

Grupa prestaje sa radom 1992. godine, sa početkom rata u BiH. Ali to nije i kraj njihovog postojanja. Đuro je ponovo okupio "Bombaj štampu" ove godine, kako bi nastupali kao predgrupa na koncertu Chucka Berryja u Opatiji.

Mali dio sarajevske publike ih je imao priliku slušati na koncertu zatvorenog tipa koji je održan u augustu u sklopu Sarajevo Film festivala, a svi fanovi ove legendarne grupe će imati priliku da uživaju u koncertu u Coloseum Clubu, 6. decembra 2008. te putem direktnog prenosa Radija Federacije i Radija 202.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: