Najveći hitovi
46

Bombaj štampa priredila odličnu svirku u sarajevskom Aquariusu

Klix.ba
U sarajevskom klubu Aquarius Vils sinoć se za odličnu atmosferu pobrinula grupa Bombaj štampa koju predvodi legendarni Branko Đurić Đuro.

Đuro sa svojom ekipom, velikim hitovima, dozom homora, na svoj način razveselio i rasplesao publiku u prepunom Aquariusu. Prisutni su uživali u selekciji poznatih pjesama, koje se decenijama pjevaju.

Redala je Bombaj štampa svoje hitove, poput pjesama "Truba", "Dubrovački trubaduri", "Mali motorin", "Mrak i ja" i još mnoge druge koje je publika uglas pjevala.

Grupu je 1982. osnovao gitarist Nedim Babović. Ubrzo nakon osnivanja grupa je počela po sarajevskim klubovima držati zajedničke i samostalne koncerte, na kojima su svirali svoje hitove "Željo, to je moj tim", "Jogging across Alipašino polje" i "Dole". Ove tri pjesme kasnije su se našle na LP ploči pod nazivom "Jogging across Alipašino polje (LP "Nove nade, nove snage)" iz 1984.

Kroz bend su prošla mnogobrojna poznata imena iz muzičke branše regiona, a sadašnju postavu čine: Branko Đurić "Đuro" - vokal, gitara, Nedim Babović – gitara, Ernie Mendillo - bas-gitara, Dragan Bajić – bubnjevi.