Dubioza kolektiv
0

Bolje da se načelnik brine o životu građana

Sarajevo-x.com
Nakon otkazivanja koncerta sarajevskog benda Dubioza kolektiv od strane načelnika Općine Goražde Mustafe Kurtovića, članovi benda poručuju načelniku: "Bolje je da vodite brigu o životu građana, nego o tome ko će svirati na 'Festivalu prijateljstva'."

“Ovo je strašno za vlast. U maju smo od strane organizatora Festivala bili pozvani da učestujemo na Festivalu i mi smo prihvatili. Bili su dogovoreni svi detalji. Međutim kasnije smo čuli da je organizator iz nepoznatih razloga odlučio otkazati nastup benda, iako nismo dobili nikakav zvaničan dokument," pojašnjava za naš portal član benda Dubioza kolektiv. "Od drugih smo čuli za odluku, kao i to da je zbog ovoga incidenta dosadašnji predsjednik pododbora za pop-rock muziku podnio ostavku na ovu poziciju. Također, rečeno nam je da su vlasti provele anketu među građanima, koja je pokazala da bend nije dobrodošao u ovome gradu."

Ipak, kako kažu u bendu, vjernu publiku u Goraždu nisu razočarali, 18. jula poklonili su Goraždanima koncert za pamćenje.

“Bilo je odlično. Načelniku i vlastima u BiH bi bilo bolje da razmišljaju o drugim problemima, kako bi građani ove zemlje konačno živjeli bolje, a ne na rubu životne egzistencije, dok oni sebi povećavaju plaće ili troše pare na pečenje janjaca u predizborne svrhe”, poručuju iz Dubioza kolektiva.