|

Bob Dylan sa novim albumom "Modern Times" u vrhu muzičkih zbivanja

Bob Dylan sa novim albumom "Modern Times" u vrhu muzičkih zbivanja
0
F
FENA
31.8.2006. u 17:52
0
komentara
0

dijeljenja
Bob Dylan sa novim albumom "Modern Times" u vrhu muzičkih zbivanja
Bob Dylan, jedan od najznačajnijih i najuticajnijih autora svjetske muzičke scene, nakon petogodišnje pauze objavio je dugo najavljivani novi album "Modern Times" sa kojim se ponovo našao u vrhu aktuelnih muzičkih zbivanja, dobivši i najviše ocjene muzičkih kritičara.
Bob Dylan je na albumu odsvirao većinu instrumenata - klavijature, dio gitarističkih dionica, usnu harmoniku i većinu vokalnih dionica - a ostatak njegova prateća grupa.

Tokom svoje pedesetogodišnje burne karijere Dylan je objavio 44 albuma i koji su prodani u sto miliona primjeraka.

Njegova zadnja dva albuma "Time Out Of Mind" i "Love & Theft" spadaju u grupu njegovih umjetnički i komercijalno uspješnijih ostvarenja, podjednako hvaljenih od publike i kritike.

"Time Out Of Mind" je 1998. dobio "Grammyja" za album godine, a 2000. snimio je album "Things Have Changed" za film "Wonder Boys" za koji je dobio prestižne američke nagrade - "Oscara" i "Zlatni Globus".

Njegova autobiografska knjiga, "Chronicles", bila je 2004. godine jedna od najprodavanijih knjiga u Americi, a prošlogodišnji film "No Direction Home" kojeg je režirao Martin Scorsese, a koji se u najvećem dijelu temelji na životu i umjetničkom usponu Boba Dylana,dobitnik je ugledne nagrade "Peabody" početkom 2006. godine.

Od maja mjeseca ove godine Dylan na talasima "XM Satellite Radio, U.S.A. - Music Show - Bob Dylan" ima svoju emisiju koja je postala najslušanija emisija na toj američkoj radio stanici.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.