Veselo u 2018.
1.1k

Blizu 20.000 Zeničana proslavilo 2018. godinu uz nastup grupe Miligram

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Spektakularan doček Nove godine upriličen je na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici gdje je oko 20.000 građana uz Miligram ušlo u 2018. godinu.

Novogodišnji program u Zenici počeo je programom za najmlađe koji su uz svoje vršnjake uz pjesmu, igru i novogodišnje poklone dočekali 2018. godinu, a novogodišnje ludilo počelo oko 21 sat s nastupom zeničkog benda Gruver i DJ Kerima.

Vrhunac večeri bio je oko 22:30 kada su na binu na Trgu Alije Izetbegovića izašli članovi Miligrama koji su svojim nastupom izmamili ovacije Zeničana. S obzirom da do prošle godine godine, nakon niza od osam godina, Zeničani nisu imali doček na otvorenom, sinoćnji spektakl svima je prijao.

Nakon što su se kazaljke poklopile na satu, uslijedio je spektakluarni vatromet koji je trajao nekoliko minuta, a zatim se okupljenim Zeničanima i posjetiocima iz drugih bh. gradova obratio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

"U narednoj godini želim vam puno više zdravlja, sreće i hrabrosti da se borite za bolje uslove jer vi to zaslužujete. Ovakav doček i atmosferu mladima u Zenici ne smije niko oduzeti te s toga uživajte i želim vam svima sretnu 2018. godinu", poručio je Kasumović.