Muzika
0

Black Sun Empire ponovo u Sarajevu

Sarajevo-X
U petak, 29.10.2004. godine u klubu Labirint, Kontra vam predstavlja po drugi put holandsku drum and bass senzaciju, Black Sun Empire.

Black Sun Empire su holandski trio (braća Heyboer & Rene Verdult) iz Utrechta koji posljednje tri godine potresaju dnb scenu sa kvalitetnim drum and bass izdanjima i DJ nastupima. Njihov debi album Driving Insanely (BSE recordings, 2004) je pomjerio granice produkcije i zasigurno je jedan od najboljih dnb albuma u 2004-oj. Njihov zvuk se može okarakterisati kao mješavina techno synth melodija, žestokih bass linija i funky breakova sa utjecajem sci-fi filmova.

Sada već međunarodno poznati, Black Sun Empire se ne zaustavljaju samo na drum and bass zvuku, već i rade druge projekte poput Empirical Labs, koji je njihov pseudonim za veoma popularan trance projekat pod vodstvom Armin Van Buurina.

U julu prošle godine sarajevska publika je imala priliku da se zarazi Black Sun Empire zvukom. Više od 230 ljudi je uživalo do ranih jutarnjih sati u dobroj atmosferi koju su pružili BSE & Kontra DJz. Nadamo se istom uspjehu i ovoga puta, ponovo uz kvalitetan zvuk i pozitivne vibracije.

NAPOMENA: Zbog datuma partya koji se dešava tokom mjeseca Ramazana, party će trajati do sehura (cca.05h)

www.blacksunempire.com www.kontra.ba