Muzika
6

Black Dots, Đe Remi i Radni Naziv u subotu u Domu mladih

Klix.ba
I ovaj vikend nas očekuju odlične svirke u Domu mladih u Sarajevu. Osim muziče scene "Kaktus" koja se odvija večeras, za subotu su u organizaciji KJP Skenderija i neformalne grupe bendova koji koriste prostorije Doma mladih za vježbanje, najavljeni nastupi tri mlada sarajevska benda, Đe Remi, Black Dots i Radni Naziv.

Đe Remi je tek osnovani grunge bend iz Sarajeva, koji svoj stil gradi kroz zvuk grunge scene iz Seattlea, ranih 90-ih, a u subotu će nas obradovati dobro poznatim hitovima grupa Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden i slično.

Black Dots je Hard Rock bend iz Hadžića koji se odlikuje čvrstim i beskompromisnim rock zvukom, a čine ga iskusni muzičari koji su svirali širom BiH i regiona.

Eksperimentalni trio Radni Naziv zapravo nije klasični bend, nego ideja da se na bini pojavi nekoliko muzičara koji nikad prije nisu zajedno svirali i koji će improvizirati, odnosno odsvirati pjesme koje nisu prije zajedno svirali.

"Cilj nam je da osim bendova svaki put imamo neku eksperimentalnu grupu te da iz nastupa u nastup skupimo sve bolje i zanimljivije muzičare", rekao je Igor Žolkević, jedan od učesnika.

Sudeći po projektima koji se ovo ljeto odvijaju u Domu mladih, ali i na drugim scenama u Sarajevu, ove godine bi se rock 'n' roll kultura definitivno mogla vratiti u glavni grad.