Muzika
0

VIDEO / Bivši dekorater pobjednik britanskog "X Factora"

Sarajevo-x.com
Matt Cardle
Matt Cardle
Takmičenje mladih muzičkih talenata "X Factor" u Velikoj Britaniji privedeno je kraju, a pobjednik je bivši slikar i dekorater Matt Cardle (27).

Mladić iz Colchestera u Essexu nadmašio je u nedjeljnom finalu drugoplasiranu Rebeccu Ferguson i tinejdžersku grupu "One Direction", javlja BBC.

Sudija Simon Cowell pobjednika je nazvao "nevjerovatno divnim momkom". Cardleov debitantski singl "When We Collide" bit će jedan od favorita među ovogodišnjim Božićnim hitovima.

Iako joj je pobjeda izmakla na samom kraju, Ferguson je sretna što je uspjela doći ovako daleko u takmičenju. Petočlana grupa "One Direction" završila je na trećem mjestu, a njihov mentor, Cowell, izjavio je da je izgarao za njima.

Finalisti su u subotu izveli duete sa nekim od najvećih zvijezda pop muzike danas, a među njima su bili i Rihanna i Robbie Williams. Bend "One Direction" pjevao je pjesmu "She's The One" s Williamsom, a slavni pjevač se vratio i u nedjelju, gdje je sa grupom "Take That" pjevao numere sa najuspješnijima.

Cardle je pjevao sa Rihannom, a Ferguson sa Christinom Aguilerom. Na kraju četvrtoplasiranoj Cher Lloyd se na sceni pridružio Will.i.am iz grupe "Black Eyed Peas".

I dok je Cowell bio mentor grupi "One Direction", sutkinja Dannii Minogue radila je s Cardleom. Ovo je druga pobjeda muzičara kojima je ona bila mentor. Isto se desilo i 2007. kada je titulu pobjednika odnio Leon Jackson.

Britanska pjevačica Cheryl Cole radila je s Rebeccom, ali joj nije pošlo za rukom da i treću godinu njen favorit odnese pobjedu, kao što se to ranije desilo sa Joeom McElderryjem i Alexandrom Burke.