Brojne uspomene
4

Bivši bubnjar Nirvane Dave Grohl će u oktobru objaviti memoare

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Frontmen benda Foo Fighters Dave Grohl je najavio da će u oktobru ove godine objaviti memoare "The Storyteller". Detaljno će predstaviti sjećanja od djetinjstva pa sve do vremena kada je stekao svjetsku slavu.

Bio je bubnjar u Nirvani, jednom od najpopularnijih rock bendova svih vremena, a nakon samoubistva Kurta Cobaina je osnovao Foo Fighterse. U memoarima će se osvrnuti i na poznanstva s Davidom Bowiejem, Joan Jett, Iggyjem Popom i Paulom McCartneyjem.

"Postoji zajednička nit koja prolazi kroz sve što radim, bilo to u pjesmi, dokumentarnom filmu ili knjizi. Uvijek sam se osjećao dužnim podijeliti trenutke iz svog života i to me čini sretnim", rekao je Grohl.

Odlučio je da u toku pandemije napiše knjigu jer nije postojala mogućnost da nastupa uživo.

"U martu 2020. godine, shvativši da je moj posao u Foo Fightersima stao, otvorio sam profil na Instagramu (davestruestories) i odlučio usmjeriti svu svoju kreativnu energiju na zapisivanje priča. Oduvijek sam to volio, ali nisam imao dovoljno vremena da se time bavim. Ubrzo sam otkrio da je zadovoljstvo koje sam osjetio svaki put kada sam objavio priču jednako osjećaju koji imam kada pjevam publici pa sam odlučio nastaviti pisati", izjavio je on.

Od mnogih iskustava koje je proživio tokom karijere duge nekoliko decenija, Grohl će opisati i sviranje bubnjeva za Toma Pettyja u Saturday Night Liveu, nastupe u Bijeloj kući pa čak i plesanje swinga sa članovima grupe AC/DC.