Muzika
147

"Bit će opet krvi jer živimo među vampirima": Novi video mostarskih Sova

Klix.ba
Mostarski hip hop duo Sove vraća se na bh. muzičku scenu videom za pjesmu "EKG".

Mostarska hip hop grupa Sove postoji već 15 godina – ali od toga efektivno djeluju samo četiri godine, u periodu od 2000. do 2004. godine, nakon čega dolazi do razilaženja. Godine 2014. dva od tri člana se ponovo udružuju i nastavljaju rad. Danas su Sove Darko Majersky Mayer i Adis Macić Maca/CMA.

Mayer i Maca, koji iza sebe imaju hitove poput "Persa From The Mahala", "Svačija Bivša", "Tu sam", "Nek' se zna", te mnoge solo projekte, nakon deset godina su se ponovo predstavili publici pjesmom "#Jeboto", koja je ujedno i najavila povratak pionira bh. hip hopa. Momci trenutno pripremaju novi album sa kojeg su već predstavili dva singla i videospota: "#jeboto" i "U dvorištu".

"EKG" je njihov treći single i spot koji označava povratak starom stilu na koji je publika navikla od Sova, socijalno osviještenoj tematici uz tvrdi hip-hop beat, koji potpisuje S.One koji će raditi na cijelom albumu.

Bass gitaru za ovu pjesmu svirao je Marko Jakovljević (Mostar Sevdah Reunion), a produkciju i aranžman su radili S.One & Sove.

Spot za pjesmu radila je ekipa Magacin Kabarea, na čelu sa režiserom Emirom Kapetanovićem koji je Mayerov dugogodišnji prijatelj i saradnik.