Rezultati ankete
0

"Bistra voda" podijelila čitaoce našeg portala

Sarajevo-x.com
Pjesma "Bistra voda" koju će pod zastavom Bosne i Hercegovine 12. maja u Moskvi izvesti rock grupa Regina osvojila je simpatije glasača evrovizijske web stranice esctoday.com, no posjetitelji našeg portala ostali su podijeljeni kada je u pitanju ovogodišnji bh. predstavnik na Eurosongu.

U periodu od 1. marta do 17. aprila na pitanje da li su zadovoljni pjesmom predstavnicom BiH na Eurosongu 2009. godine, svoj odgovor je dalo 1.733 posjetitelja portala Sarajevo-x.com, a rezultati ankete bili su skoro izjednačeni.

Pjesmom sarajevske grupe Regina bilo je zadovoljno 49 posto, odnosno 847 posjetitelja, dok se njih 51 posto ili 886 izjasnilo da nisu zadovoljni odabirom ove pjesme.

Poređenja radi, u prošlogodišnjoj anketi u kojoj se ocjenjivao tadašnji bh. predstavnik na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope, glasači su sa 6.036 (67 posto) glasova podržali izbor Elvira Lakovića Lake, dok njih 2.965 (33 posto) nije odobravalo ovog pjevača za predstavnika naše zemlje.

Ostalo je još malo do prve polufinale večeri, 12. maja u Moskvi, a fanovi i dalje polažu nade u veliki uspjeh Regije u ruskoj prijestolnici, koja je iz sedmice u sedmicu na prvom mjestu liste najbolje plasiranih na web stranici fanova Eurosonga esctoday.com.

Podsjećamo, članovi benda sa pratećim vokalima ovih dana vježbaju koreografiju i rade na posljednjim pripremama za nastup u Moskvi. Finalna večer manifestacije održat će se 15. maja.