{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bišćani novom pjesmom osvojili svijet: Djujo Banana mrda kukove od Miamija do Šangaja

15.3.2016. u 21:29
345
45
Bišćani novom pjesmom osvojili svijet: Djujo Banana mrda kukove od Miamija do Šangaja
345
Bišćani novom pjesmom osvojili svijet: Djujo Banana mrda kukove od Miamija do Šangaja
Kada je Haris Rahmanović došao na prvo mjesto Domaćice na MTV Adria i bio na samom vrhuncu karijere, odlučio je prestati djelovati pod pseudonimom Priki. Prošle su dvije godine i Rahmanović se vratio na muzičku scenu s novim imenom - Djujo Banana.
Dok su ga ranije mnogi prepoznavali po rep stilu i pjesmi "Yustalgija", sada se okrenuo novom muzičkom stilu - elektronskoj muzici i odmah je krenuo ka vrhu.

Pjesma "Gujo" oduševila je mnoge, a među njima je i izdavačka kuća Ibiza Ibiza iz Pariza koja je sklopila izdavački ugovor s ovim Bišćaninom. Nastala je u saradnji sa provjerenim producentom Denisom Dražićem koji je također iz BiH.

U promotivnom periodu u kojem je pjesma dostupna samo producentima i DJ-evima, "Gujo" se vrtio po radio stanicama širom svijeta, od Šangaja do Miamija. Neka od velikih imena elektronske scene su već podržali "Guju" (Marco Carola, Paco Osuna, Luciano, Joseph Capriati i drugi).

"Ko je već ranije pratio Prikijev rad, osjetit će istu originalnu notu koju konstantno provlači kroz svoj rad. Djujo nam najavljuje puno elektronske muzike u ovoj godini, a gdje će ga život odnijeti, o tome baš i ne razmišlja puno", saopćio je njegov PR tim.

Rahmanović je obrazovani muzičar koji svira više instrumenata. Na početku karijere radio je kao producent i sarađivao je s velikim muzičarima kao što su Remi (Elemental), Connect, Edo Maajka, Marčelo, Koolade, te underground reperima.

Pjesmu "Gujo" koja je postigla veliki uspjeh možete poslušati ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smjena Marijele Hašimbegović s funkcije direktorice NPS je:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: