Humanitarni koncert
52

Billy Andol u akciji "Paketići za sve"

Klix.ba
Udruženje altruista Dobro će u četvrtak, 6. decembra, od 22 sata u art kinu Kriterion organizovati humanitarni koncert "Paketići za sve", na kojem će nastupiti sarajevski bend Billy Andol.

Cijena ulaznice za koncert je 5 KM, a sav prihod je namijenjen kupovini novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Ovo je akcija koju već šestu godinu tradicionalno organizuju volonteri Udruženja Dobro s ciljem da radost praznika na poseban način osjete i djeca iz socijalno ugroženih porodica, kojima je kupovina igračke ili slatkiša luksuz.

"Sva sredstva prikupljena od prodaje ulaznica i promotivnog materijala Udruženja ćemo usmjeriti za kupovinu slatkiša i igračaka za dječije paketiće", rekla je Tomislava Banić, aktivistica Udruženja Dobro.

Bend Billy Andol je dosad objavio dva albuma, a nedavno je promovisan i spot za pjesmu "Billy sanja", koji je ostvario zapažen uspjeh na regionalnoj MTV listi Domaćica.

"Zadovoljstvo nam je što smo dobili priliku da učestvujemo u ovoj akciji, da djeci pomognemo radeći ono što volimo", izjavio je Vedad Trbonja, frontmen benda. Detalji o bendu su dostupni na www.billyandol.ba ili na Facebook stranici.

Organizatori su pozvali građanke i građane da se odazovu akciji "Paketići za sve" u što većem broju te na taj način direktno pomognu u kupovini igračaka i slatkiša za djecu čije porodice čak ni za Novu godinu to sebi ne mogu priuštiti.

Detaljne informacije o Udruženju Dobro i navedenoj akciji dostupne su na web-stranici www.dobro.ba.