Muzika
23

Billy Andol i Basheskia&Edward EQ u petak otvaraju Muzičku scenu Kaktus

Klix.ba
Serija koncerata u sklopu projekta Muzička scena Kaktus, koji ima za cilj podstaknuti razvoj bh. urbane muzičke scene, započet će sutra, u petak, 5. aprila, u amfiteatru Doma mladih u Sarajevu.

Na prvom koncertu nastupit će sarajevski bend Billy Andol te dvojac Basheskia & Edward EQ. Ulaznica za ovaj događaj, koji počinje u 20 sati i 30 minuta, koštat će 5 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Billy Andol je indie sastav iz Sarajeva i predvodnik nove mini-val bh. scene, a čine ga Vedad Trbonja (vokal, gitara), Boris Brkan (gitara), Haris Saračević (bas), Vedad Hulusić (klavijature) i Stefan Pejović (bubnjevi). Basheskia & Edward EQ, kojeg čine Nedim Zlatar i Leonardo Šarić, su već odavno poznati bh. publici kao muzički dvojac specifičnog zvuka koji redovno oduševljava svojim nastupima uživo.

Koncerti u okviru Muzičke scene Kaktus odvijat će se od aprila do jula 2013. godine, a bit će održano 14 koncerata. Projekt je nastao s namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih.

Na koncertima, koji će se dešavati petkom, nastupat će afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije. Na svakom koncertu će nastupiti po jedan afirmirani bend/izvođač, najmanje jedan bend/izvođač u usponu, te DJ-evi koji će publiku zabavljati prije početka, u pauzama i na kraju koncerata.

U narednom periodu uslijedit će nastupi izvođača Letu Štuke, Velahavle, Erogene Zone, KZU Ole, Ole & PZU Oje, Oje, Killing Jazz Hard Core Baby, Skroz, Zoster...

Projekat Muzička scena Kaktus realizuju ART Forum i Fondacija Sarajevo Navigator, u saradnji sa KSC Skenderija. Sponzori projekta su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jägermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo i Klix.ba.