Muzika
1.8k

Billain snimio remix za Skrillexovu izdavačku kuću

Piše: L. Č.
Foto: Eldar Nurković
Foto: Eldar Nurković
Muzički producent iz Sarajeva Adis Kutkut, umjetničkog imena Billain, snimio je remix trake poznatog britanskog tria "Koan sound" i "Asa".

"Traka mi izlazi na Skrillexovoj izdavačkoj kući 'Owsla' i predstavlja ogromnu odskočnu dasku koja se pruža do američke muzičke scene koja podržava ovu izdavačku kuću i milionima slušatelja širom svijeta", potvrdio je za Klix.ba Billain kojeg su Britanci prošlog mjeseca nominovali za najboljeg muzičkog producenta za prestižni Drum and Bass Arena Award.

Adis Kutkut Billain je jedan od priznatijih balkanskih muzičkih producenata. Britanski Knowledge Magazine ga je stavio na svoju listu od top 10 najboljih d'n'b producenata za 2012. godinu, a zovu ga "čovjekom koji je Sarajevo stavio na svjetsku mapu elektronske muzike". Billain je svojim radovima osvojio klubove Londona i mnogih drugih evropskih gradova, a njegov aktuelni single "Colossus" pobrao je odlične kritike, te važi za veliki hit drum'n'bass muzike.

Billain je poznat i po saradnji sa brojnim reperima u zemlji i regiji. Radio je produkciju za posljednji album Ede Maajke "Štrajk mozga", a njegov nedavni projekat je saradnja sa tuzlanskim reperom Frenkijem, kad su udružili snage i izdali zajednički EP pod nazivom #DNA.

Billain je takođr i crtač, graffiter, dizajner i bivši MC.