"Hajdemo u planine"
759

Bijelo dugme održat će koncert uoči Nove godine na Bjelašnici

Piše: M. N.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Legendarna grupa iz perioda bivše Jugoslavije Bijelo dugme održat će koncert na Bjelašnici 29. decembra povodom otvorenja Zimske turističke sezone i 35. godišnjice ZOI'84.

Za sve ljubitelje legendarne grupe Bijelo dugme proslava Nove godine će biti dva dana ranije, kada će biti održan njihov koncert na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici. Mnogobrojne hitove izvodit će Alen Islamović, Mladen Vojčić Tifa te Goran Bregović Brega sa svojim orkestrom.

Organizatori su Altermedia, izvršni producent Faruk Drina, a pokrovitelji koncerta su KJKP ZOI'84 i Turistička zajednica KS. Kako saznajemo, koncert će trajati dva sata, a u narednim danima bit će dogovoreni tehnički detalji.

Program počinje u 16 sati kada će publiku zagrijavati neki od bh. DJ-eva nakon čega slijedi spektakl.

Koncert nosi naziv "Hajdemo u planine" po pjesmi koja je korištena kao promotivna pjesma KJKP ZOI'84 1986. godine. Zvijezda promotivnih spotova bio je Branko Đurić Đuro.

Bijelo dugme u sastavu Alen, Tifa i Brega već je mjesecima na turneji po Evropi, a prošle godine su bili i u Australiji. Gdje god su se pojavili punili su koncertne dvorane, a ne sumnjamo da će i lokacija na Bjelašnici biti puna njihovih fanova koji će se zabaviti uz poznate pjesme.