Muzika
10

Bihaćkom bendu The Evolution nagrada za najperspektivniju mladu rock grupu Jugoistočne Evrope

Klix.ba
Bihaćki rock bend The Evolution u Zagrebu je primio nagradu za najperspektivniju mladu rock grupu Jugoistočne Evrope.

Nagrada je bendu dodijeljena u sklopu projekta i konferencije Kulturne mreže Jugoistočne Evrope, čija se gala večer održala na krovu grada Zagreba, na neboderu Vidikovac, sa učesnicima konferencije iz cijele regije, a na kojoj su predstavljena ostvarenja iz raznih polja kulturne saradnje.

Bend The Evolution je bio predstavnik na svjetskom festivalu Jelling Musik festival u Danskoj, gostovali su na devet moto susreta u BiH i regionu, kao i na brojnim muzičkim festivalima, u Banjoj Luci, Tuzli, Srbiji, Hrvatskoj... gdje su imali priliku na istoj bini nastupati sa poznatim imenima među kojima su Brayan Adams, Skillet, Amy Macdonald, James McCartney, Dubioza kolektiv , S.A.R.S, Divlje jagode, Crvena jabuka, Yu grupa... a tu su i brojna gostovanja na televiziji i u drugim medijima u zemlji i regionu.

Članovi i članice benda su nagradu javno posvetili teško oboljeloj umjetnici Donni Ares sa željom da što prije ozdravi i vrati se na muzičku scenu.

Ovom je prilikom bend održao premijeru nove pjesme i spota "Anonymous", snimane za naše govorno područje, te drugu verziju na engleskom, u želji, kako kažu, da se slušaoci sami opredijele za svoju audio i video verziju. Spot je sniman na više lokacija Bosne i Hercegovine i Hrvatske i iskorišteni su mnogi potencijali koje će promovisati kroz spot.