10 novih pjesama
183

Bihaćki frankofoni bend Jall Aux Yeux promovisao debitantski album "Salutations du fond du mond"

Piše: M. Ć.
Bihaćki bend Jall Aux Yeux premijerno je predstavio svoj debitantski album "Salutations du fond du mond" ili u prijevodu "Pozdravi s kraja svijeta".

U prijatnom ambijentu Gig bara u Bihaću, uz mnogobrojne saradnike, prijatelje i zainteresovane sugrađane i goste, članovi benda Jall Aux Yeux prezentirali su ono što je bend napravio od svog početka do danas – 10 autorskih pjesama snimanih u mostarskom studiju centra Pavarotti (muzički i tehnički saradnici Sead Zaklan i Saša Karabatak) i bihaćkom studiju Amadeus (muzički producent i snimatelj Nemdžad Alić).

Publici su predstavljena i tri videospota za singlove La Pest (snimatelj Džemal Ćatić, montaža Dinko Abdić), Je m'en lave les mains (snimatelj i montažer Elvir Hadžić) i Je te cherche/Tražim te (producentski tim Lege Artis).

Fenomenalni vizuelni identitet albuma je uradio mladi bihaćki grafički dizajner na radu u Grazu Adnan Mujadžić, a korišteni su i radovi bihaćkih likovnih umjetnika Adnana Dupanovića, Sanela Jušića (inače pjevača u bendu), Mirsada Bašića i Mayeede Sarah Mahmud.

Tokom večeri, Jall Aux Yeux je odsvirao akustični set sačinjen od pjesama objavljenih na albumu, ali i pjesama koje će se naći na njihovoj sljedećoj ploči koja je već u pripremi.

Uz dosta dobrih vibracija, osmijeha i aplauza, Bišćani su podržali i nagradili rad ove neobične kreativne sedmorke te zakazali novo druženje na koncertnoj promociji koja će se desiti u klubu Piramida u Bihaću te na festivalim i klubovima širom regije.

Jall Aux Yeux poklanja svima ovaj album pa ga je moguće besplatno preuzeti još samo danas putem njihove zvanične BandCamp stranice.