Buđenje ženstvenosti
30

Bihaćki bend Grefran objavio spot za pjesmu "Isprani"

Klix.ba
Momci iz bihaćkog benda Grefran odlučili su se za saradnju sa umjetnicom Tajanom Dedić Starović koja stvara pod imenom Artist At Camera, a koja je odradila kompletnu videografiju pjesme. Sve scene su snimljene u Art klubu "Prostor" u Banjoj Luci.

"Inspiracija za kreiranje spota je potekla direktno iz subjektivnog i intimnog tumačenja teksta pjesme 'Isprani', kao i samog audio doživljaja pjesme. Od samog početka je sve asociralo na nježnost, na buđenje i na istraživanje sebe. Bilo je potpuno jasno da u centru dešavanja mora da se nađe jedna mlada djevojka", objasnila je Tajana.

Autorica u svojim radovima često provlači temu seksualnosti, ženstvenosti i nevinosti, što rezultira jednim interesantnim spojem ružičastih tonova, nadrealnih detalja i bizarnih scena.

"Koristeći se različitim metaforama i suptilnostima autorica je kroz spot pokušala interpretirati buđenje ženstvenosti i djevojaštva u sebi, ali i eksploziju seksualne energije", objašnjavaju muzičari saradnju sa Tajanom.

Gitara i vokal Grefrana je Alen Alijagić, bas gitara i prateći vokal je Ferhat Ferhatović, bubanj svira Miloš Janjičić, solo gitaru Rasim Mujagić, dok je perkusije na pjesmi odsvirao producent albuma "Variola Vera" Saša Karabatak.

Kompletan album sniman je u studiju "Pavarotti" u Mostaru.