Bajka na otvorenom
43

"Bihaćka zimska priča": Doček Nove godine uz Nermina Puškara

Piše: M. Ć.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iz Gradske uprave u Bihaću potvrdili su da će građani ovog grada i njihovi posjetitelji novogodišnju noć dočekati uz poznatog pjevača Nermina Puškara, a najavljena je odlična atmosfera, dobar provod, ali i brojni sadržaji koji će prethoditi obilježavanju "najluđe" noći.

"Bihaćka zimska priča" počinje 15. decembra, a riječ je o manifestaciji koja će okupiti udruženja, umjetnike, muzičare, ugostitelje, obrtnike i mnoge druge, kako bi svi zajedno obogatili turističku ponudu Grada Bihaća u zimskom periodu, a posebno tokom novogodišnjih praznika.

Prema riječima Edina Moranjkića, savjetnika bihaćkog gradonačelnika, u saradnji sa gradskim javnim preduzećima i ustanovama, te sponzorima, Gradski trg pretvorit će se u "malu zimsku bajku na otvorenom".

"U sklopu programa 'Bihaćke zimske priče' kitit ćemo novogodišnju jelku, obradovati one kojima je potrebna pomoć, gledati predstave, družiti se uz muzički program i uživati u gastro ponudi naših ugostitelja", rekao je Moranjkić.

Generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je mljekara Meggle koja će Bišćanima na 11 dana otvoriti vrata "Meggle Winter Parka" u kojem će biti postavljene drvene kućice sa raznovrsnom ponudom bihaćkih ugostitelja i obrtnika poput ukusnih jela, toplih napitaka, slatkih delicija, suvenira, te raznih rukotvorina.

Kako je najavljeno, "Meggle Winter Park" bit će ukrašen novogodišnjim nakitom, a nezaobilazna novogodišnja jelka i ukrašeni stage sa bogatim muzičkim program upotpunit će čitavu zimsku priču na gradskom trgu.

Udruženje ABC i ove godine organizirat će humanitarnu akciju "Decembarski dani Udruženja ABC" u sklopu koje će biti realizirane akcije "Kutija iznenađenja","Obrok pažnje" i "Staklena kutija".

Također, ovogodišnji Božić u Bihaću obilježiti će se uz Katolički školski centar i Udruženje MoguLi na platou crkve sv. Ante Padovanskog.