{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH se vraća na Eurosong i traži sponzore

18.11.2013. u 14:48
0
155
BiH se vraća na Eurosong i traži sponzore
0
BiH se vraća na Eurosong i traži sponzore
Bosna i Hercegovina će, uprkos finansijskim poteškoćama, ove godine učestvovati na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope.
Poslovodni odbor Radio-televizije Bosne i Hercegovine donio je odluku kojom su otvorena vrata za učešće Bosne i Hercegovine na 59. Eurosongu u Kopenhagenu. BHRT će u predviđenom roku, do 22. novembra, poslati preliminarnu prijavu EBU-u, saopćeno je.

"BHRT je prošle godine odustao od aktivnog učešća iz finansijskih razloga. Situacija nije ništa bolja ni ove godine, tako da se BHRT našao pred novim odustajanjem. Ipak, Poslovodni odbor smatra da treba iznaći rješenje kako bi se zadovoljio interes gledalaca i slušalaca i zaustavilo dalje udaljavanje BHRT-a od EBU-a, najvažnije evropske asocijacije javnih servisa", navodi se dalje.

Smanjeni prihodi od RTV takse, traže se sponzoriPoslovodni odbor BHRT-a odlučio je da projekt BH Eurosong 2014 ima status "specijalnog multimedijalnog projekta" koji se može realizirati isključivo po principu samofinansiranja. Zbog pada prihoda od RTV takse, BH Eurosong 2014 neće biti finansiran novcem kojim građani BiH izvršavaju svoju zakonsku obavezu plaćanja RTV takse.

Izvršni producent BH Eurosonga 2014 će biti Radio Bosne i Hercegovine, a nosilac programskog dijela projekta Zabavno-muzički program BHT1. BHRT će formirati partnerski pul sa kompanijama i organizacijama, potencijalnim sponzorima, koji u projektu BH Eurosong 2014 vide mogućnost za ostvarivanje svojih poslovnih i drugih ciljeva.

Dosad poznato 30 zemalja učesnica Eurosonga 2014Zemlje koje su dosad potvrdile učešće su: Albanija, Austrija, Bjelorusija, Belgija, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Makedonija, Mađarska, Island, Irska, Izrael, Latvija, Litvanija, Crna Gora, Norveška, Malta, Portugal, Rusija, San Marino, Španija, Švedska, Švicarska, Holandija, Ukrajina i Velika Britanija.

Zemlje koje će najvjerovatnije učestvovati su: Slovenija, Moldavija, Italija i Grčka, a svoju posljednju riječ o ovoj temi nisu dali Azerbejdžan, Armenija, Srbija, Poljska, Rumunija i Bugarska.

Zasad se sigurno zna da nećemo gledati predstavnike Kipra, Hrvatske, Slovačke, Češke, Luksemburga, Maroka, Monaka, Andore i Turske.

Eurosong 2014 se održava u dvorani B&W Hallerne u Kopenhagenu 6., 8. i 10. maja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: