{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH povukla prijavu za Eurosong, do kraja oktobra potraga za sponzorima

9.10.2015. u 15:17
21
34
BiH povukla prijavu za Eurosong, do kraja oktobra potraga za sponzorima
21
BiH povukla prijavu za Eurosong, do kraja oktobra potraga za sponzorima
Radio-televizija Bosne i Hercegovine je danas, u roku predviđenom za povlačenje bez finansijskih posljedica, povukla svoju aplikaciju za učešće na Eurosongu 2016. godine, s mogućnošću naknadne prijave za učešće na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope.
"Odluka je donesena nakon intenzivnih pregovora sa EBU-om, koji je i ovaj put, imajući u vidu tešku finansijsku situaciju BHRT-a nastalu zbog drastičnog pada prihoda od RTV takse, BHRT-u omogućio da do kraja oktobra pokuša pronaći sponzore, odnosno osigura finansijska sredstva kako bi se BiH ponovo vratila na ovo prestižno takmičenje i dobila mogućnost da se najširem europskom auditoriju predstave potencijali Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju BHRT-a.

Imajući u vidu interese javnosti, Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) će do kraja oktobra zajedno sa svojim poslovnim partnerima učiniti sve napore da osigura sredstva za učešće BHRT-a na Eurosongu 2016. u Štokholmu.

Pozvali su sve zainteresovane da ih kontaktiraju, budu dio projekta ESC 2016 i promovišu se uz najbolje i najgledanije programe BHRT-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: