Premijera na Klix.ba
4

VIDEO / BIGGA snimio spot za pjesmu "My Dear People"

Piše: Elmedin Mehić
Jasmin Alić poznat kao BIGGA je 21-godišnjak iz Zenice, student Internacionalnog Burch Univerziteta u Sarajevu, poznavalac čak sedam stranih jezika, ali osim toga i kvalitetan autor hip-hop tekstova i muzike.

O ovom talentovanom Zeničanu smo već pisali, a Klix.ba vam premijerno predstavlja videospot za pjesmu "My Dear People", koju je BIGGA posvetio dvjema osobama koje su mu mnogo značile u životu, a jedna od njih je Zeničanka Selma Kovačević, koja je smrtno stradala nesretnim slučajem.

"Pjesma je posvećena dvjema dragim osobama u mom životu, koje nažalost više nisu sa nama, a to su moja prva ljubav i moj dido. Kako sam prvu verziju ove pjesme snimio prije nekoliko godina i znači mi mnogo iz privatnih razloga, osjećao sam da mi je dužnost da za nju uradim svoj prvi spot. Stoga sam je uradio nanovo te vam sada predstavljam nešto što je dugo planirano", rekao nam je Alić.

BIGGA je još istakao da spot izgleda kao mini film, gdje se tačno primijete radnja i prava poruka. Scenarij je napisao sam, a pomoć u realizaciji spota pružili su mu prijatelji Elman Omić i Dino nodyBeatz Šehić.

"Kako je ovo bio spot koji bi trebao obilježiti neku prvu fazu moje karijere, slobodno mogu reći da vrlo brzo možete očekivati i novi spot za neku od novijih stvari", zaključio je BIGGA.

U prilogu pogledajte premijerno predstavljanje spota na portalu Klix.ba