{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. promocija "Knjiga o pjesmama - Rundek, između" u subotu

7.2.2014. u 14:56
2
0
Bh. promocija "Knjiga o pjesmama - Rundek, između" u subotu
2
Tropik d.o.o., vodeći izdavač multimedije u BiH, poziva na sarajevsku promociju "Knjige o pjesmama - Rundek, između", autora Ante Perkovića.
U ovom svojevrsnom stvaralačkom portretu Darka Rundeka, na 172 stranice čitamo intimne poetske zapise koji bolje od bilo kakve biografske fikcije ocrtava čovjeka i njegovo vrijeme. Perković i Rundek odlučili su se za dopisivanje, a ne klasične intervjue ili pisanje klasične biografije velikog muzičara. Dopisivanje im je omogućilo da neometano dođu do serije intimnih i poetskih zapisa u prvom licu. Uz taj, najvredniji dio knjige, prisutni su i glasovi Rundekovih saradnika i savremenika, (Isabel, Dušan Duco Vranić, Lazar Stojanović, Vedran Peternel, Dragan Kremer, Pavlica Bajsić, Mojca Piškor) dokumenti, sjećanja i neke fantastične priče čiji likovi možda i nemaju direktnu vezu s Rundekom, ali stižu s istog izvora. Uz to knjiga je obogaćena i fotografijama koje također nude presjek zanimljive i bogate Rundekove karijere.

Između dva sarajevska koncerta na obnovljenoj sceni CDA, Darko Rundek će prisustvovati promociji i potpisivanju "Knjige o pjesmama - Rundek, između", u subotu 8. februara u 13 sati u prostorima Tropik Media Shopa (etaža -1 BBI Centar).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: