Muzika
0

Bh. pjesma za Eurosong 2007 dostojna Broadwaya

Sarajevo-x.com
Marija Šestić
Marija Šestić
Sarajevo-x.com u razgovoru sa Dejanom Kukrićem direktorom "BH Eurosonga" donosi najnovije detalje sa snimanja bh. pjesme u studiju "14 Radio Slovenije", kojom će na ovogodišnjem takmičenju u Helsinkiju 12. maja 2007. BiH predstaviti mlada Banjalučanka Marija Šestić.

Proteklih dana bh. ekipa Eurosonga boravila je u Ljubljani radeći na snimanju pjesme koju je 19-godišnja Marija Šestić snimila na našem i engleskom jeziku. Inače, Šestić je najmlađa studentica u istoriji Akademije Umjetnosti Banja Luka. Diplomirala je klavir, a trenutno radi kao profesorica na Muzičkoj akademiji u Banja Luci. Zbog, kako nam je kazao Dejan Kukrić, zakazanog koncerta, Marija je nakon povratka iz Ljubljane otputovala nazad u Banja Luku.

Sudeći prema njegovim riječima, atmosfera tokom snimanja u ljubljanskom studiju bila je na zavidnom nivou. "Marija je maestralno otpjevala pjesmu, a u pripremi je i ruska verzija. Vrlo smo zadovoljni, pjesma zvuči holivudski, zvuči kao na Broadwayu", kaže Kukrić.

[SLIKA]2[/SLIKA] Marija je, ističe on, sama po sebi iznenađenje. "Ona krasno pjeva i jako je talentovana". Gudačke dijelove pjesme predstavnice (violine i kontrabas) svirali su članovi slovenske filharmonije i simfonijskog orkestra RTV Slovenije. Snimanje u ovom studiju Kukriću i ekipi bila je, kako nam je kazao, velika čast. I iz razloga što prema standardima Eurosonga sve zemlje učesnice moraju poštovati standarde evropske radiodifuzije, bh. pjesma je snimana u ovom studiju čija je oprema kaže Kukrić stara oko godinu dana.

Autorima kompozicije, koji još uvijek borave u Ljubljani Aleksandri Milutinović i Goranu Kovačeviću pridružio se aranžer i producent Nikša Bratoš, inače, osnivač grupe Crvena Jabuka.

Marija, Aleksandra i Goran su mlad i muzički obrazovan tim. Aleksandra je, ističe direktor BH Eurosonga, napisala gotovo pola pjesama za album Željka Joksimovića, radila je sa Mladenom Vojičićem Tifom i Majom Tatić.

[SLIKA]3[/SLIKA] "U trenutku kada druge zemlje idu na skandale mi ćemo biti vrlo elegantni i uvjereni. Što se tiče samog nastupa krenuli smo u pripreme, nastupamo 12. maja direktno u finalu a scenski nastup će biti vrlo pažljivo i stručno osmišljen. Mislim da ćemo i ovu godinu biti drugačiji od drugih“, kazao nam je Kukrić.

Pjesma koju će Marija izvesti u finskoj prijestolnici, bh. javnosti će biti predstavljena u specijalnom televizijskom programu 4. marta na BHT1 sa početkom u 20.00 sati .

"Kao što sam bio uvjeren u Harija, uvjeren sam i u Mariju da će biti sigurno dobra i izvrsna", zaključuje šef delegacije BH Eurosonga u razgovoru za naš portal.