{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Bh. pijanistica Naomi Druškić nije se plasirala u finale Evrovizije

Klix.ba
6.5.2012. u 21:05
0
Bh. pijanistica Naomi Druškić nije se plasirala u finale Evrovizije
0
Bh. pijanistica Naomi Druškić nije se plasirala u finale Evrovizije
Naomi Druškić
Večeras je u velebnoj Schubertovoj dvorani bečkog Konzerthausa završeno i drugo polufinale Evrovizije mladih muzičara 2012. Nasupilo je preostalih šest takmičara – mladih talenata klasične muzike. Bosna i Herecegovina je bila jedna od 14 zemalja učesnica, a našu zemlju, prvi put predstavila je 13-godišnja pijanistica Naomi Druškić, ujedno i najmlađa učesnica u historiji ovog takmičenja.
Stručni žiri je odlučio kojih će sedam takmičara, od njih 14, nastupiti u finalu Evrovizijskog takmičenja mladih muzičara, 11. maja 2012.

Nakon što su pažljivo poslušali i pogledali nastupe ovogodišnjih takmičara, članovi žirija, koji su činili eminentni evropski umjetnici i pedagozi, Agnieszka Duczmal (predsjednica žirija), Christian Eggen , Carol McGonnell i Franz Bartolomey, proglasili su finaliste, a oni su: Narek Kazazyan, kanon (Jermenia), Emmanuel Tjeknavorian, violina (Austrija), Alexandra Dzenisenia, cimbalon (Bjelorusija), Michaela Špačková, bason (Češka), Dominic Chamot, klavir (Njemačka), Eivind Holtsmark Ringstad, viola , (Norveška), Jagoda Krzemińska, flauta (Poljska).

Ovih sedam izuzetnih mladih umjetnika nastupit će u petak na Rathausplatzu u Beču u finalu Evrovizije mladih muzičara 2012. Pratiće ih Simfonijski orkestar Austrijskog radija, a direktan prenos veličanstvenog otvaranja festivala Wienner Festwochen moći će pratiti milioni gledalaca širom Evrope u direktnom tv prenosu. BHT 1 i BH Radio 1 će također uživo prenositi ovaj muzički spektakl iz Beča, a komentatorica za gledaoce i slušaoce u BiH će biti Maja Baralić Materne.

Svi takmičari, njih 14, među njima Naomi Druškić dobili su specijalna priznanja i diplome kao učesnici ovog najprestižnijeg evropskog takmičenja mladih talenata u oblasti umjetničke muzike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: