Novi uspjeh Sanela Redžića
0

Bh. gitarista prvi na evropskom takmičenju

Sarajevo-x.com
Tuzlanski gitarista Sanel Redžić osvojio je proteklog vikenda prvo mjesto na Evropskom takmičenju mladih gitarista “Anna Amalia”.

Takmičenje koje se održava svake dvije godine, održano je u Weimaru od 14. do 18. aprila, a okupilo je 30 takmičara iz 12 evropskih zemalja. Našem mladom gitaristi je za osvojeno prvo mjesto, osim novčane nagrade, pružena mogućnost nastupa na seriji koncerata u Njemačkoj u naredne dvije godine, kao i na koncertu za njemačku državnu televiziju. Drugo mjesto u Weimaru podijelile su Irena Babackova iz Češke Republike i Judith Bunk iz Njemačke, dok je treće mjesto osvojio Tomasz Fechner iz Poljske.

Ovo je još jedan Sanelov veliki uspjeh nakon februara ove godine kada je na svjetskom takmičenja u Lisabonu osvojio drugo mjesto. Do kraja godine prestoji mu još nekoliko značajnih takmičenja. Sanel Redžić druga je godina na muzičkom konzervatoriju u Weimaru.

Kao saznajemo, krajem maja tuzlanska publika imat će ga priliku čuti na koncertu koji će biti organiziran u povodu 30 godina uspješnog pedagoškog rada Predraga Stankovića, u čijoj je klasi Redžić maturirao 2007. godine.