Muzika
0

BH Eurosong 2003: u konkurenciji Tinka, Zabranjeno pušenje, Deen, ...

PBS
01.03.2003. godine u kulturno-sportskom centru "Skenderija" Sarajevo, održat će se Izbor pjesme predstavnice Bosne i Hercegovine na Eurosongu Riga/Latvija, 24.05.2003. godine.

Nakon 1999. godine finalna večer ovogodišnjeg Izbora BH Eurosong ponovo će se održati van studija JSBiH kako bi se za gledateljstvo i slušateljstvo BiH stvorio ugođaj festivalskog spektakla i zabave visokog kvaliteta. Dio prihoda ostvaren od prodaje ulaznica namjenjen je pomoći Hemoonkološkom odjeljenju Pedijatrjiske klinike KC "Koševo".

Uz visoko sofisticirano ozvučenje, pratnju gudačkog orkestra Sarajevske filharmonije, podršku etabliranih muzičkih znalaca Muzičke produkcije JS BiH, specijalne svjetlosne efekte, prvi put na nacionalnom takmičenju BH Eurosong bit će omogućeno i teleglasovanje. Uvođenje i ovog načina glasanja uz izvršavanja obaveza Evrovizije svakako je i orjentacija direkcije ovogodišnjeg Izbora da pjesma pobjednica bude odlučena glasanjem ne samo stručnog žirija nego i najšireg BH auditorija.

Više informacija, te kompletnu listu pjesama i izvođača u konkurenciji možete pogledati na oficijelnoj BH Eurosong 2003 web-stranici.