Billboardova lista
7

Beyonce prošle godine zaradila 62 miliona dolara, slijede je Guns N' Roses i Bruce Springsteen

Klix.ba
Beyonce (Foto: EPA)
Beyonce (Foto: EPA)
Beyonce je proteklih godina prema Billboardovoj listi bila najplaćenija pjevačica na svijetu. Poznata diva je zadržala svoju vodeću poziciju i prema listi najplaćenijih iz 2016. godine kada je uspjela zaraditi čak 62 miliona dolara.

Kraljica pop i R&B muzike koja je prije mjesec dana rodila blizance, prošle godine je fanove iznenadila novim albumom "Formation" kao i dokumentarcem "Lemonade". Zatim je uslijedila i svjetska turneja te briljantni nastupi na svečanim ceremonijama za MTV Music Awards i BET Awards. Beyonce je u novembru također zapjevala i na koncertu za Hillary Clinton, tadašnju kandidatkinju za predsjednicu SAD-a.

Na Billboardovoj listi najplaćenijih Beyonce slijedi legendarna grupa Guns N'Roses sa godišnjom zaradom od 42,3 miliona dolara. Na visoku drugu poziciju slavni rokeri popeli su se zahvaljujući njihovoj prošlogodišnjoj svjetskoj turneji.

Bruce Springsteen je treći najplaćeniji muzičar s godišnjom zaradom od 42,2 miliona dolara. Američki roker, pjevač, gitarista i kantautor prošle godine je održao nekoliko koncerata širom Evrope i Amerike sa pratećim sastavom E Street. Springsteen je prošlogodišnjom turnejom obilježio 36 godina od objavljivanja albuma "The River".

Na četvrtoj poziciji Billboardove liste najplaćenijih muzičara je Drake. On je prošle godine uspio zaraditi 37,3 miliona dolara, a najviše zahvaljujući objavljivanju njegovog četvrtog albuma te mega popularnog dueta "Work" sa Rihannom.

Adele je na petoj poziciji sa godišnjom zaradom od 37 miliona dolara. Ona je i dalje ostala najplaćenija pjevačica iz Velike Britanije. Adele je na svjetskoj turneji u godinu i po dana odradila oko 120 koncerata, a prije nekoliko dana otkazala je posljednja dva zbog problema s glasnicama.

Prema Billboardovoj listi najplaćenijih, grupa Coldplay prošle godine je zaradila 32,3 miliona dolara, Justin Bieber 30,5 miliona dolara, Luke Bryan 27,3 miliona, Kanye West 26,1 milion, Kenny Chesney 25,4 miliona, Billy Joel 23,6 miliona, Rihanna 22,3 miliona te grupa Twenty One Pilots 21,2 milion dolara.