Ukrajina
0

Beyonce otvara Donbas Arenu u Donjecku

Totalsport
Popularna američka pop i R&B pjevačica Beyonce Knowles svojim će koncertom uveličati svečanost otvorenja Donbas Arene, novog stadiona ukrajinskog nogometnog kluba Šahtara iz Donjecka.

Aktualni pobjednik Kupa UEFA-e, odnosno, od ove sezone Europa lige, ukrajinski Šahtar, bit će vlasnik i korisnik Donbas Arene, stadiona koji se gradio za potrebe Evropskog prvenstva 2012. u Ukrajini i Poljskoj. Čitav projekt izgradnje stadiona mogao bi koštati oko 400 miliona američkih dolara.

Šahtar priprema veliku svečanost otvorenja Donbas Arene 29. avgusta, a vrhunski doživljaj začinit će atraktivna Beyonce svojim prvim koncertom u Ukrajini.

  • Sretan sam što je planetarna pjevačka zvijezda Beyonce prihvatila naš poziv. Iako ima zgusnuti raspored, Beyonce je sa zadovoljstvom prihvatila našu molbu da zapjeva na otvorenju Donbas Arene. Njen koncert je dar predsjednika Šahtara svim njegovim navijačima, stanovnicima Donjecka, ali i cijele Ukrajine. Vjerujem da će naši navijači uživati u njenom nastupu - poručio je Sergij Palkin, glavni direktor Šahtara i predsjednik Organizacijskog odbora svečanosti otvorenja Donbas Arene.