Muzika
1

Besplatno preuzmite novi album benda Billy Andol

Klix.ba
Novi album sastava Billy Andol "Kako je Billy pokušao da prepolovi svjetska mora i šta mu se dogodilo na tom putovanju" je dostupan za besplatno preuzimanje putem web-stranice www.billyandol.ba.

"Mislim da se sve poklopilo. Adi, koji je otvorio potpuno novu dimenziju bendu u smislu slike koja prati riječ, te ASU, koja nam je velikodušno izašla u susret, su odličan spoj kojem smo i težili od same ideje snimanja novog albuma. Prostor na ASU u kojem ćemo svirati je topao i intiman, a Adijevi crteži će ljudima približiti teme albuma, koji je ljetni, morski, lagan, ali govori i o nekim dubljim stvarima, kao što je unutrašnja čovjekova borba, što je - iako možda nisu svi svjesni toga - najteži ljudski izazov", izjavio je frontmen benda, Vedad Trbonja.

Billy Andol će koncertnu turneju započeti danas (petak, 11. 5.) u mostarskom OKC-u Abrašević, dok su promocija albuma i izložba crteža Adija Habula - novog člana benda zaduženog za "farbanje" Billyjevog broda - zakazane za subotu, 12. 5. na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti, od 20:00 sati.

Album možete skinuti ovdje.