{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Besim Mehmedić plaća otkazivanje nastupa?

S
23.5.2009. u 16:32
0
201
Besim Mehmedić plaća otkazivanje nastupa?
0
Besim Mehmedić plaća otkazivanje nastupa?
Prema navodima iznijetim na Facebook grupi 'Bojkot koncerta Lepe Brene u Zetri', premijer Kantona Sarajevo spreman je platiti 23.000 KM za otkazivanje koncerta Lepe Brene. Ovo obećanje došlo je nakon zahtjeva organizacije Zelene Beretke u kojem se od Nedžada Ajnadžića, direktora ZOI-a, traži da joj uskrati gostoprimstvo u Zetri.
U poruci se navodi da je rukovodstvo Zelenih Beretki tražilo od generala Nedžada Ajnadžića, sadašnjeg direktora ZOI-a koji upravlja Zetrom, da Breni otkaže nastup ali da je on odgovorio da je spreman to uraditi ukoliko se izmire troškovi u visini od 23.000 KM. Prema ovoj poruci, nakon svega par sati, javio se premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić koji je rekao da je spreman platiti navedeni iznos ako je to jedini uslov direktora Ajnadžića. Direktora Zetre se, inače, u poruci naziva 'đeneralom' i dodaje da se čeka njegovo pismeno odobrenje za otkazivanje koncerta.

U naredni ponedjeljak se očekuje i poseban sastanak o ovoj temi na kojem bi gore spomenuti dogovor i trebao biti realiziran, čime bi prvi poslijeratni nastup nekadašnje jugoslovenske zvijezde bio i otkazan.

Facebook grupa 'Bojkot koncerta Lepe Brene' trenutno broji više od 30.000 članova, i jedna je od najmasovniji domaćih grupa na ovoj socijalnoj mreži. Na njoj je najavljeno i da će organizacija Zelenih beretki na dan održavanja koncerta 30. maja, u 19 sati i 30 minuta održati protest na koje poziva sve Sarajlije i patriote, dok se srbijansku pjevačicu u pozivu naziva 'četnikušom'.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: