Bit će preporučen izdavačima
186

Berinu Buturoviću se otvorila vrata hrvatskog tržišta

Klix.ba
Berin Buturović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Berin Buturović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bh. pjevač Berin Buturović izabran je za jednog od tri najuspješnija mlada muzičara projekta Sonar koji su dobili preporuku Hrvatskog društva skladatelja za saradnju s tamošnjim diskografskim kućama. Pjesma našeg Berina "Gdje tvoje srce stalo je" bila je najslušanija, imala najviše lajkova i glasova publike.

Prema mišljenju žirija u sastavu Miro Buljan, Nikša Bratoš i Ante Pecotić te čitatelja net.hr, najbolja tri izvođača koja su zaslužila preporuku su Berin Buturović, Sonja Agata Bišćanin i bend Genova.

"Želio bih zahvaliti ljudima koji su glasali i podržali me u ovom projektu te novinarima koji su mi dali veliku podršku. Vjerujem da su bitno utjecali na sam ishod. Sretan sam što je pjesma nakon dvije godine dobila i svoju devetu nagradu te što je prešla granice BiH", rekao je Buturović za Klix.ba.

Ovom nagradom Buturoviću su se otvorila vrata hrvatske muzičke scene, što mu itekako može pomoći u daljoj karijeri.

"Do sada nisam imao mogućnost pristupa hrvatskoj muzičkoj sceni, nadam se da će se ovim projektom to promijeniti. Svjestan sam da je većina glasova stigla od moje publike iz BiH. Sada se nadam da će i publika iz Hrvatske imati priliku da čuje moje pjesme i da će obećanja čelnih ljudi projekta biti realizovana", rekao je Buturović.

Podsjetimo, Berin je 5. decembra izabran među pet najboljih muzičara u okviru projekta Sonar, koji je u Hrvatskoj pokrenut s ciljem pomoći mladim i perspektivnim muzičarima. Nakon petodnevnog glasanja izabran je među tri najbolja izvođača koja su dobila preporuku Hrvatskog društva skladatelja za saradnju s diskografskim kućama iz Hrvatske.