Dani dijaspore
36

Berin Buturović sinoć održao odličan koncert u Konjicu

N. C.
Koncertom Berina Buturovića završeni ovogodišnji Dani dijaspore "Konjic u srcu BiH", posjetiocima stvorena lijepa uspomena na ljeto i rodni grad.

U Konjicu je u petak uvečer u organizaciji ustanove Narodni univerzitet, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica održan koncert Berina Buturovića kojim su završeni ovogodišnji Dani dijaspore "Konjic u srcu BiH". Ovaj sadržaj Konjičkog ljeta brojnim posjetiocima pružio je ugodne trenutke za opuštanje uz muziku u centru grada.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić na završnici manifestacije prigodnom porukom zahvalio se Konjičanima i gostima što su velikom broju prisustvovali priređenim sadržajima i podržali napore Gradske uprave Konjic da svima uljepša svakodnevicu.

"Nadamo se da ste u proteklim danima uživali u Konjičkom ljetu i Danima dijaspore 'Konjic u srcu BiH'. Trudili smo se da organizujemo različite sadržaje za sve generacije, koji će vam dane i večeri učiniti ugodnim i biti lijepa uspomena na ljeto i rodni grad", kazao je gradonačelnik Ćatić pozivajući sve da i narednog ljeta prate događaje koji se priređuju u okviru Dana dijaspore, kao i sve ostale sadržaje u Konjicu.

Berin Buturović svojim nastupom uljepšao je večer posjetiocima koji su prateći dvosatni koncert pjevali, a neki i zaplesali na ulicama grada.

"Zadovoljstvo mi je bilo pjevati večeras, jer posebnu emociju imam u svom gradu. Drago mi je da je publika uživala uz moje autorske pjesme i obrade muzičkih hitova, što sam osjetio izvodeći ih", kazao je.