Jaeger Music Night
0

"Berette" iz Širokog Brijega osvojile snimanje albuma

Sarajevo-x.com
Grupa "Berette" iz Širokog Brijega pobijedila je u velikom finalu Programa "Jaeger Music Night", koje je održano u četvrtak 10. decembra u klubu "Ludnica" u Mostaru.

U finalu su nastupile tri grupe koje su dobile najviše glasova u predfinalnoj fazi Programa - "Berette", "Motherfunky" iz Prijedora, te "Nula Plus" iz Tuzle. Na kraju večeri nezaboravnu zabavu za oko 500 posjetitelja priredio je odlični "Dubioza kolektiv".

Na javni poziv za učešće u ovogodišnjem Programu "Jaeger Music Night", objavljenom početkom godine, prijavila su se 22 benda. Stručni žiri, na čelu sa Branom Jakubovićem, uspješnim bh. producentom, odabrao je šest finalista, koji su posljednjih šest mjeseci nastupali u klubovima širom BiH.

Glasovima publike tokom nastupa, kao i putem online glasanja, odabrana su tri najbolja benda, koja su se u velikom finalu borila za prvu nagradu.

Pobjednik, širokobriješke "Berette", će kao nagradu dobiti snimanje svog prvog albuma u profesionalnom studiju i njegovo izdavanje na tržištu BiH. Osvajači drugog mjesta, grupa "Motherfunky" iz Prijedora će biti nagrađena nastupom na "Banja Luka Rock Open Air Festivalu", dok je trećeplasirana "Nula Plus" osvojila "Jaegermeisterov" poklon paket.

Program "Jaeger Music Night" će biti održan i naredne godine i ponovo će biti odlična prilika za afirmaciju mladih i progresivnih demo grupa iz cijele BiH.