{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beogradski muzičari u regionalnom programu ovogodišnjeg Jazz Festa Sarajevo

11.10.2018. u 17:17
0
2
Beogradski muzičari u regionalnom programu ovogodišnjeg Jazz Festa Sarajevo
0
Beogradski muzičari u regionalnom programu ovogodišnjeg Jazz Festa Sarajevo
Grupa Naked
Svake godine Jazz Fest Sarajevo u okviru programa predstavlja i regionalne umjetnike. Prethodnih godina bili su to muzičari iz Makedonije, a ove godine na XX2. Jazz Fest Sarajevo dolaze odlični muzičari iz susjedstva.
U Jazzbini Sarajevo u okviru regionalnog festivalskog programa Heineken Late Nite Stage od 1. do 3. novembra bit će održana tri nastupa: beogradskih bendova Fish In Oil i Naked te svojevrstan muzički susret srbijanskih i bh. kolega.

Regionalni program 1. oktobra otvara Fish in Oil koji izvodi autorsku muziku obojenu elementima bluesa, rock’n’rolla, surfa, folka, free-jazza. Iako se ne može strogo svrstati niti u jednu od spomenutih muzičkih ladica, reflektira vrijeme i prostor sa kojeg dolaze članovi benda.

Gitarista Bratislav Radovanović, saksofonista Dušan Petrović, kontrabasista Branislav Radojković, bubnjar Tom Feđa Franklin i perkusionista Papa Nik (Veljko Nikolić) iza sebe imaju tri albuma, a aktuelni "Tri ključa" objavljen je koncem prošle godine.

Narednog dana nastupa Naked sa više od 600 koncerata održanih u protekloj deceniji. Na sarajevski koncert dolaze nakon nastupa na WOMEX-u gdje će predstaviti svoj četvrti album "YES!" objavljen ove godine. Naked predstavlja muziku koja kombinira vlastitu balkansku muzičku tradiciju sa urbanim grooveom, swingom i free-jazzom.

Ovaj žestoki kvartet kojeg čine saksofonista i klarinetista Rastko Uzunović, violinista Đorđe Mijušković, basista Branislav Radojković i bubnjar i perkusionista Goran Milošević jedan je od najprepoznatljivijih muzičkih sastava na beogradskoj sceni.

Za 3.i novembar planiran je Sarajevsko-beogradski samit, zajednički nastup deset srbijanskih i bosanskohercegovačih muzičara.

Ulaznice za regionalni program u prodaji će bit u Jazzbini. Festivalske propusnice (kompleti ulaznica za festival) vrijede i za ove koncerte.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: