Baščaršijske noći
49

Beogradski DJ Marko Milošević napravio vrhunsku atmosferu i oduševio sarajevsku publiku u kinu Bosna

N. C.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Beogradski DJ Marko Milošević, poznatiji kao MKDSL, nastupao je večeras pred sarajevskom publikom u kinu Bosna.

DJ Milošević nastupio je uokviru "Kluboslavije", programa klupske elektronske muzike na Baščaršijskim noćima. Užarena atmosfera i ispuno kino Bosna znak su da će zabava potrajati dugo u noć.

Prisutni uglavnom mladi uživali su u plesu i elektronskoj muzici, kao i performansu talentovanog beogradskog DJ-a. Inteligentna muzika za ples je samodefinicija stilskog pravca koji se vrti na gramofonima i ostalim instrumentima.

Milošević iza sebe ima 25 godina iskustva u muzičkoj produkciji i koji to znanje koristi za klupsku revitalizaciju pjesama s prostora bivše Jugoslavije. Također, sam po sebi pun je prepoznatljivog humora i pozitivne energije, a eklektičnim pristupom muzici vješto kombinuje zvuk techno, etno, disco i punk muzike u jedinstven moderan klupski ugođaj što je pokazao i večeras pred sarajevskom publikom.

Muzičko vrijeme i žanr nisu važni Miloševiću, tako da se u setovima nalaze pop, funk, new wave, disco, electro, rock i šlager biseri, a tu se povremeno provuku i blaga narodna, etno, folk i dance muzika.