Ljeto u parku
23

Beogradska grupa Amy's House zabavljala ekipu u Hastahani

Klix.ba
Posljednjeg dana Sarajevo Film Festivala, u petak 17. augusta, u sarajevskom parku Hastahana u sklopu manifestacije "Ljeto u parku – Hastahana" bilo je vrlo živo. Dan bez kiše donio je mnoštvo aktivnosti za najmlađe, koji su se zabavljali na spravama za animaciju djece i u Jaffa Fun Parku.

Hastahanu su pohodili i brojni zaljubljenici u sportske aktivnosti, koji su koristili terene za mali nogomet, košarku, odbojku na pijesku...

U Kinu u parku by Vegeta Natur održana je posljednja filmska projekcija za ovu sezonu, a u Carlsberg Beer Gardenu prvo je nastupio duo Merima i Haris, nakon čega je publiku do dugo u noć zabavljala odlična beogradska grupa Amy's House, na čijem repertoaru se nalaze hitovi fantastične i neprežaljene Amy Winehouse. Večeras, u subotu 18. augusta se u Carlsberg Beer Gardenu održava posljednji ovogodišnji nastup u okviru programa Carlsberg Beer Garden Special.

Za zagrijavanje od 21 sat bit će zadužen Saša Ćirić, a od 23 sata posjetitelji Carlsberg Beer Gardena imat će priliku uživati u istinskoj muzičkoj poslastici – nastupu trija Maja's Jazz Enthusiasm.

Ova skupina odličnih jazz muzičara iz Zagreba spremila je poseban program, koji svojim savremenim, jazz i improvizatorskim izrazom, afirmira regionalne muzičke kulture, promovirajući tako jedinstvo različitosti.