Muzika
175

Beograd: Počeo drugi spektakl Dine Merlina u Kombank Areni

Anadolija
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nešto prije 21 sat, drugo veče zaredom, za dvadeset hiljada ljudi u Kombank Areni u Beogradu, jedna od najvećih muzičkih zvijezda sa prostora bivše Jugoslavije, Dino Merlin zapjevao je svoju pesmu "Školjka", sa novog albuma "Hotel Nacional", kojom je otvorio svoj drugi koncert.

Iako je ovo drugi koncert zaredom u Beogradu, večerašnja publika neće biti uskraćena za provod, koji je Merlin sinoć priredio svojim fanovima.

Nakon dobrodošlice prijateljima, "Čarobnjak" iz Bosne je u toku pjesme "Kad čovek voli ženu", pozvao sve da zajedno sa njim tokom narednih dva sata saznaju "šta sve može uraditi ljubav".

Na sceni se na bini Merlinu pridružilo još 20 muzičara, a ugođaju publike pomogla je i vrhunska rasvjeta, te projekcije na LED ekranima na kojima se prikazuju dešavanja na sceni.

Dino Merlin je ovog vikenda u Beogradu bio zadužen za provod 40 hiljada ljudi, a karte za njegova oba koncerta, rasprodate su prije nekoliko dana. Prije ovog spektakla, Merlin je u Beogradu napravio tri vezana koncerta 2011. godine.