Muzika
5

Bendovi Kablovi i Jaje na oko večeras sviraju u Domu mladih

Klix.ba
Bend Kablovi
Bend Kablovi
Na trinaestom koncertu u okviru Muzičke scene Kaktus, koji će biti održan u petak u amfiteatru Doma mladih, nastupit će sarajevski press rock bend "Kablovi" uz podršku mladog bh. benda "Jaje na oko" iz Gračanice.

Sarajevski bend Kablovi je prvi i jedini novinarski bend na području bivše Jugoslavije. Članovi ovog press rock benda, koji svira za novinare, ali i za sve one koji se ne bave tim zanimanjem, su Ahmed Burić Bure (vokal, klavijature, usne harmonike), Mario Iličić - bojnik Perić (bubanj), Amar Ćesić Ćesa Rojs (solo gitara), Edin Spahić Kemo (ritam gitara) i Dino Bajramović Bajramoglu (bas gitara). Njihov specijalni gost će na koncertu u amfiteatru Doma mladih biti blues sevdalija Damir Imamović, koji će s njima odsvirati pjesme grupa Cream i Beatles.

Punk rock bend Jaje na oko iz Gračanice nastao je početkom 2012. godine, a čine ga Šabić Nedim Ned, Sokolušić Dženan Džani i Memić Elvir Elva, bivši članovi benda Predgrupa iz Gračanice. Prvi put su nastupili na prošlogodišnjem Flavour Festu, a uskoro će objaviti i svoj prvi album.

Nakon nastupa bendova Kablovi i Jaje na oko, posljednji koncert u okviru Muzičke scene Kaktus bit će održan 5. jula, a nastupit će bendovi Punkt i Unplugged Plug.

Ulaznice za ovaj događaj koštat će 5 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM