Muzika
78

Bend Trag snima pjesmu "Tebi ljubavi", a pripremaju i koncert u Sarajevu

Klix.ba
Nakon što su se javnosti predstavili pjesmama "Glasno šutim" i "To je život moj", koje su zabilježile pozitivne kritike publike i struke, te na desetine hiljada pregleda na YouTube kanalu, bend iz Sarajeva "Trag" snima novu pjesmu, baladu “Tebi ljubavi”.

Tekst i muziku za pjesmu uradio je gitarista benda Kenan Ferhatović.

"Na novom projektu, baladi 'Tebi ljubavi', više smo se bazirali na moderniji zvuk. U pitanju je ljubavna tematika, sretna ili tužna, ali svakako istinita. U planu imamo i snimanje novih stvari, a da li u vidu albuma ili singl po singl, o tome će odlučivati potražnja publike. Sigurno je da će u ovoj godini čuti još novih stvari od nas, ali, najvjerovatnije pred kraj godine. Uskoro ćemo imati koncert, bit će humanitarnog karaktera, ali, dok ne dogovorimo sve detalje, ne možemo reći ništa konkretno. Naše vjerne fanove ćemo na vrijeme obavijestiti na našoj Facebook stranici i Instagram nalogu", istakli su članovi benda Trag.

Na sceni postoje već nekoliko godina, a njihov cilj je da doprinesu kvalitetu domaće scene, i ostave svoj trag, pa je zato i naziv benda simboličan, a muzika koju interpretirju jesu sabrana djela urbanog, lijepog, gradskog repertoara, ugodno raspoređenih u jedan lijep dernek. U to su se uvjerili svi oni koji su ih slušali u nekom od sarajevskih klubova.